Studio in the Garden

by Claire Wren
(Austin, Texas, USA)

Objective:


To create an all weather work space that can be completely opened up to the integrated exterior spaces.

Design Overview:

The largest portion of the program is dedicated to a large interior studio space where the user can paint, sculpt, design and create. The rear wall of the studio space has cabinets for storage, a sink and stone counter tops to serve as another work surface. The studio space is flanked by a storage room and a half bath room. The three exterior walls of the central studio space open up onto separate porches with accordion glass doors. The main porch is completely covered and the smaller porches to either side are covered by integrated trellises.

The color scheme is mainly earth tones so as not to compete with the natural setting surrounding the design or the user’s current work in progress. The flooring material is stone and is carried throughout the interior and exterior of the design to reinforce the idea that the exterior and interior are one integrated space. The same stone is used as the back splash and the counter in the rear of the studio space.

Comments for Studio in the Garden

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Rating
starstarstarstar
very nice
by: zainab

I would like to have one for my own :)

Rating
starstarstarstarstar
Honest & well done!
by: vanessa

I like how this design provides both practical amenities & visual serenity which promotes peace of mind, freedom from distractions and stimuli for the design process. It delivers on the promise of a proper setting for creativity within nature.

Rating
starstarstarstar
Splendid!
by: Rachel Green

it looks fabulous.

Click here to add your own comments

Return to Porch Shed Design Competition.

Custom Search

Keep in touch with our monthly newsletter

Shed Building Monthly

Email

Name

Then

Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you Shed Building Monthly.