A Place in the Shade

by Simon Smith
(Stoke-on-Trent, UK)

This shed is all about its relationship with its environment. The adjustable louvre panels to the front elevation can be tilted to give shade from the warmest summer sun or relief from the low winter glare. They can shade the veranda for sitting out with a glass of wine, or screen the glazed elevation for getting on with work inside.


The structure consists of elegant curved glulam timber crucks, opening up to glazing at the front. A standing seam copper roof and cedar shingle walls mean the building will age and mature along with its surroundings.

Click here to post comments

Return to Porch Shed Design Competition.

Custom Search

Keep in touch with our monthly newsletter

Shed Building Monthly

Email

Name

Then

Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you Shed Building Monthly.